beton amprentat beton tiparit polimer beton spray beton beton patat reactiv beton lustruit covoare de piatra

Toate informatiile electronice prezente pe acest website sunt proprietatea Creative Paving si sunt protejate de drepturile de copyright. Pentru mai multe informatii va rugam cititi:
- Drepturi de Utilizare

Articole / De ce este Betonul Amprentat asa de popular

Sunt multe motive pentru care un mare numar de proprietari de case, afaceristi si municipalitati aleg betonul stampilat pentru a-si inalta cladirile si imbunatati imaginea peisajelor.

Unul dintre motive este permanenta: betonul este unul dintre cele mai durabile materiale de constructii cunoscute de om, ceea ce il face ideal pentru pavaje, trotuare, strazi la fel ca si pentru autostrazi.
Dupa fixarea finala, betonul obtine un echivalent mai puternic sau superior decat al pietrei.

Costul este un alt motiv pentru care multi oameni aleg betonul stampilat ca alternativa decorativa pentru materiale de pavaje, la fel ca si zidaria sau piatra naturala. Betonul poate mima frumusetea acestor materiale, dar este mult mai economic. Multe dintre aceste costuri sunt salvate datorita rapiditatii de instalare a betonului stampilat, care, in comparatie cu materialele naturale, permite ca instalarea sa fie mult mai productiva.

Betonul stampilat poate fi simplu de turnat sau pompat intr-un loc, nu este necesara ridicarea sau asezarea de bucati foarte grele precum piatra, ceea ce ar fi mai dificil. Instalarea a 2000 mp de beton stampilat poate dura 10 - 15 zile sau mai putin de la inceput la sfarsit, fata de 30 - 45 zile de instalare pe care le necesita piatra naturala. Probabil cel mai important motiv pentru popularitatea betonului stampilat este designul flexibil. Spre deosebire de piatra, betonul ofera optiuni nelimitate de design, pentru ca poate fi modelat, imprimat, texturat si colorat pentru a obtine aproape orice infatisare ne imaginam.

Daca ultimul scop este de a mima materialele naturale, sunt luate in vedere si imbinarile creative si culorile diferite. Am studiat adesea culorile actuale ale pietrei si incercam sa le reproducem si aceasta ma ajuta sa vizualizez cele mai bune culori pentru a aduce designul betonului stampilat cat mai aproape de realitate.

Textura betonului stampilat poate fi de asemenea foarte pozitiva. Daca pavati intr-o panta de exemplu, suprafetele betonate pot furniza un adaos de tractiune. Pe suprafetele plate, modelul texturii poate ajuta la prevenirea alunecarilor si caderilor, imbunatatind siguranta drumurilor publice.

Un alt atribut al betonului stampilat este valoarea estetica. Datorita designului sau flexibil, betonul stampilat se imbina armonios cu aproape orice fel de arhitectura, indiferent ca este o casa de caramida sau o cladire comerciala imbracata in calcar.

In multe cazuri, betonul in afara cladirii este primul element structural intalnit de oameni. Cand completeaza arhitectura, el poate fi destul de impresionant. Comerciantii folosesc adesea beton stampilat in afara magazinelor pentru a atrage atentia trecatorilor si aceasta ii incurajeaza sa intre in magazin si sa cumpere.

O alta trasatura unica a betonului stampilat este abilitatea individualizarii produsului. Se pot produce stampile individualizate care iti permit imprimarea designului gasit in natura, la fel ca o frunza de feriga sau o urma de animal, sau orice alta forma grafica, precum logo-ul companiei.

Flowcrete Romania SPE Romania Creative Shop Creative Paving Creative Flooring