beton amprentat beton tiparit polimer beton spray beton beton patat reactiv beton lustruit covoare de piatra

Toate informatiile electronice prezente pe acest website sunt proprietatea Creative Paving si sunt protejate de drepturile de copyright. Pentru mai multe informatii va rugam cititi:
- Drepturi de Utilizare

Desfasurarea lucrarii beton amprentat / Stabilirea clasei de rezistenta si a cantitatii necesare de beton

7.Stabilirea clasei de rezistenta si a cantitatii necesare de beton.

7.a. Clasa de rezistenta a betonului
Duratade viata a unui pavaj este determinate in mod esential de clasa debeton aleasa pentru realizarea acelui pavaj.Stabilirea unei retete debeton ideale pentru betonul amprentat trebuie sa tina cont de mai multifactori:

  1.  rezistenta placii de beton finale solicitate la trafic, atat din punct de vedere al tonajului suportat cat si al uzurii in timp;
  2. rezistentala solicitari inghet/dezghet (continut ridicat de cimentmin. 370kg/mc,raport apa/ciment max. 0,5, prezenta aditiv marirerezistentainghet/dezghet);
  3. continut ridicat de "parte fina" in retetabetonului (ciment si nisip),care are directa legatura cu aspectul finalal suprafetei amprentate;

Indeplinirea acestor principalecerinte, conduce la obtinerea unei clase superioare de rezistenta :C20/25 0-8 I 42,5R(II A-S 32,5R) T3/T4(B350). Cu toate ca, din punct devedere al rezistentei la incovoiere (tonaj suportat) ar putea fistabilita o clasa de beton inferioara (C16/20), din punctual de vedereal rezistentei in timp la cicluri inghet-dezghet si al realizarii uneiprize foarte bune a colorantului cu suprafata de beton, aceasta clasainferioara este total contraindicata.

7.b. Aditivarea betonului
Pentrudiminuarea aparitiei microfisurilor in procesul de inatrire a betonuluieste necesara o armare volumetrica cu fibre polipropilenice in dozaj de0,6kg/mc beton.
Folosirea fibrelor polipropilenice nu inlocuieste armarea clasica, cu armatura metalica (eventual prevazuta prin proiect).

Pentru marirea rezistentei la cicluri inghet-dezghet, betonul se aditiveaza obligatoriu, cu un aditiv antrenor de aer.
Antrenorulde aer si, mai ales, dozarea lui corecta sunt cei mai importantifactori (in afara respecrtarii clasei de beton) in obtinerea unui pavajrezistent la conditiile atmosferice din Romania.

7.c. Cantitatea necesara de beton
Cantitateanecesara de beton se calculeaza in functie de suprafata ce trebuieamprentata si grosimea betonului (in functie de utilizare - aleipietonale sau auto, etc).
Betonul este fabricat dupa o retetaspeciala si este pus la dispozitie de furnizori ca : Lafarge, Holcim,Carpat Beton. Aceasta reteta de beton, C20/25 (B 350), indeplinestetoate conditiile de calitate si rezistenta pentru putea a acorda ogarantie maxima lucrarii.

  
Flowcrete Romania SPE Romania Creative Shop Creative Paving Creative Flooring